Fermuarın Tarihçesi:
Fermuar ile ilgili ilk patent 1917 yılında Gideo Sounback tarafından alınmıştır. B.F.Goodrich bu patenti geliştirmiştir. 1930’lu yıllarda ilk önce çocuk elbiselerinde kullanılmıştır. 90 yıldır fermuar hayatımızda yer almıştır.
FERMUAR üzerinde metal ya da plastik dişlerin dizili bulunduğu iki şeritle, bu dişlerin üzerinde kayarak açılıp kapanmalarını sağlayan bir parçadan oluşan bir mekanizmadır. Giysilerin birleştirilmesi, çanta ve yastık gibi eşyaları fermuar kapatılmasına yarar.
Sürgünün içindeki "v" şeklindeki parça sürgü aşağıya doğru çekildikçe dişlerin açılmasına ; sürgünün iki yanağı ise, sürgü yukarıya doğru çekildikçe dişlerin birbiri içine kilitlenmesini sağlar. Fermuarın Çalışma Prensibi bu şekildedir.
Fermuar Bölümleri:
* Dipli Fermuar: Şerit, Dişler, Alt Stop, Üst Stop, Kürsör.
*Açılır Fermuar: Şerit, Dişler, Sağ Parça ( Pim) , Sol Parça (Kutu), Yapışkan Bant , Üst Stop, Kürsör.
* Kürsör (Sürgü veya anahtar da denilebilir.) Elcik, Gövde, Kapak olmak üzere 3 Parçadan oluşur.
Fermuarın tutulan yeri kırılmışsa, tutup çekebilmek için yerine bir ataç takılıp çekilebilir, Kırılmamış sadece yerinden çıkmış fermuarlar için öncelikle en dar kısmı yani ilk kapanan dişlerinin olduğu kısımdaki fermuar kumaşın içine geçirilip dikilmiştir. Öncelikle burada fermuar dişlerinin bu başlangıç yerleri el ile bularak kıyafetten ayrılmalıdır. Bu başlangıç dişlerini fermuar başlığının sağ ve sol yanlarında bulunan boşluklardan aynı anda ve aynı uzunlukta geçirilmesi sağlayıp fermuarı kapatır gibi yavaşça kapatmalıyız. Dişlerin tam olarak birbirini tuttuğunu ve kapanırken herhangi bir sorun yaşanmadığını görünce tekrar fermuar dişlerinin en uzu yani ilk kapatılan kısmında kumaş ile fermuar kenarlarının sabitleştirilmesi gerekmektedir.
Şeffaf dişli fermuarlı ürünlere kuru temizleme uygulamayınız.
Fermuarları boyama, kasar yıkama, taşlama gibi işlemlere tabi tutmadan önce kendi işletme şartlarınızda numune denemesi yapınız.
Bir ürünü yıkamadan önce mutlaka fermuarını kapatın. Fermuarlı ürünler mümkün olduğu kadar ters yıkanmalıdır.
Kaplamalı metal fermuarlara parça boyama işlemi uygulanmamalıdır.
Fermuarlar ve fermuarlı ürünler uygun ortamda saklanmalıdır. Aşırı nem, sıcak ve hava almayacak şekilde paketleme, bant ve dişlerde probleme neden olabilir.
Etiketler: Zeytinburnu Fermuar, Fermuar Hammadde, Toptan Fermuar Satışı, Ucuz Fermuar , Eminönü Fermuar, Fermuar İstanbul, İstanbul Fermuar Toptan, Türkiye Fermuar, Türkiye Toptan Fermuar, Fermuar Satışı, Fermuar Firması, Eni İyi fermuar firması, Yılın Fermuar Firması, Kemik Fermuar, Naylon Fermuar, Plastik Fermuar, Metal Fermuar, Fermuar Nedir, Adana Fermuar, Edirne Fermuar, Kocaeli Fermuar, Ankara Fermuar, Rize Fermuar, İzmir Fermuar, Çerkezköy Fermuar, Merter Fermuar, Fermuar nereden alınır , Konya Fermuar, Aksaray Fermuar Satışı, Antalya Fermuar, Zonguldag Fermuar, Trabzon Fermuar Satışı, Van Fermuar, Diyarbakır Fermuar, Gebze Fermuar, Fermuar Fuarı, Fermuar Siparişi, Fermuar Tamiri, Kalın Fermuar, İmalattan Fermuar, Fermuar Fiyatları, Fermuar Ölçüleri .
Site was built with Mobirise